E-posta ile gelen yanıltıcı içeriklere karşı önlemler
Eposta ile gelen yanıltıcı içeriklere karşı daha dikkatli olmamız gerekmekte. Bu tür tehditlere karşın:
• Linkin aslında sizi hangi adrese gönderdiğine dikkat ediniz.
• Bu tür yöneltmeler ile girdiğiniz adreslere hassas bilgilerinizi(şifre, doğum tarihi, vs.) girmemeye özen gösteriniz.
• Şifrenizi iki kademeli hale getiriniz. (Detayları aşağıda bulunmakta)
Kullanmakta olduğunuz Limak eposta hesaplarınıza ait şifre güvenliğini bir kademe daha artıran, internet bankacılığı sistemlerinin de kullanmakta olduğu two step verification özelliğini kullanmanızı öneriyoruz. Bu özelliği aktive etmek için aşağıdaki linkten google’ın görsel ve yazılı anlatımı ile güvenlik ayarlarınızı güçlendirmeye başlayabilirsiniz.
http://www.google.com/landing/2step/
Ayrıca sizleri Phishing(yemleme) saldırılarına karşı da uyarmak isteriz. Bu saldırı türü size e-posta üzerinden ulaşmakta ve içerdiği linke tıklamanızı hedeflemektedir. Bunun içinde sizin alıştığınız veya güveneceğiniz bir e-posta mesajıymış gibi gözükmektedir. Bu hesabınızın olduğu bir bankaya ait mesaj da olabilir, Limak e-posta sistemi güncellemesi gibi gözüken bir mesaj da olabilir veya herhangi bir mesai arkadaşınızdan gelmiş gibi gözüken ilgi çekici bir mesaj da olabilir. Bunlara tıkladığınızda bilgisayarınıza bir yazılım bulaşabilir veya yönlendirdiği sayfada sizden kimlik veya şifre bilgilerinizi almaya çalışabilir.
Bu saldırılardan korunmak için, öncelikle e-posta üzerinden gelen linklere tıklamayı tercih etmeyin, gitmek istediğiniz web sitesinin adresini bizzat girmeyi tercih ediniz. Tanıdığınız kişilerden gelen linklerin teyidini gönderen kişilerden almaya gayret ediniz. E-posta üzerinden gelen linklere tıklamadan önce mouse’unuzu linkin üzerinde bekletip gerçek hedef linkin nereye işaret ettiğini kontrol ediniz.
Örnek yanıltıcı link(üzerine geldiğinizde farklı bir adres olduğunu görebilirsiniz)